bijstandsmoeders die willen werken...

  • Petra

    Het is moeilijk om als bijstandsmoeder werk te zoeken, ik weet er alles van. Het lukt denk ik alleen via een reintegratie-bedrijf en daarvoor sta ik op een lange wachtlijst (zeker een jaar!)

    Dus ik heb een revolutionair plan: als nou eens twee bijstandsmoeders bij elkaar gaan wonen, dan kan de een overdag werken, de ander 's-avonds. Je kan direkt naar het uitzendbureau, direkt aan de slag. Niet denken over het regelen van kinderopvang, dat doet automatisch de ander. Je hebt dan een dubbel inkomen en geen kinderopvangkosten…ideaal toch? En niet haasten om kinderen naar de creche te brengen en weer op te halen… Zou iemand dat met mij willen? Of hebben jullie nog betere ideeen?!

  • Anton

    Het klinkt gek, maar onze overheid gaat al uit van dat soort plannen. Dit bij het uitgangspunt welk het korten van de uitkering legitimeert omdat werklozen het té goed en te makkelijk hebben en niet creatief zijn. Hiervoor is het voorbeeld van ‘Tante Truus’ eens in een onbewaakt ogenblik genoemd.

    Deze ‘Tante Truus’ staat centraal voor de (oude) normen en waarden waar een straatoudste de zorg voor kinderen in afwezigheid van ouders op zich nam. Maar ja, de maatschappij verandert, het straatbeeld ook en hierdoor ( ….. ) de normen en waarden.

    Het is op zich een goed plan, maar dan moet je sterk in je schoenen staan en aan kunnen geven dat het twee gescheiden huishoudens zijn. Want voorlopig verhuis je met behoud van uitkering. Ook de Belastingdienst zal deze twee huishoudens zonder aanwijsbare maatschappelijke relatie graag onder het vergrootglas leggen.

  • Sans

    Er wordt inderdaad snel gezegd: “Ik kan geen kinderopvang regelen,” waarbij men alles verwacht van een overheid. Werklozen halen niet het onderste uit de kan om toch aan werk te geraken, dus het zou een goede manier zijn om toch aan de slag te komen.

  • Sans

    “Tante Truus” staat niet model voor de oude normen en waarden maar werd begin jaren tachtig genoemd door Lubbers als degene bij wie werklozen liever gingen koffie drinken dan aan de slag te gaan.

  • Kirsten

    Ik begrijp het niet helemaal, ik weet dat het per gemeente anders geregeld is, maar ik zit ook in de bijstand en ben ook moeder. De gemeente heeft mij ontzettend geholpen. Via de gemeente ben ik automatisch in het reintegratie traject terecht gekomen, en de gemeente heeft er ook voor gezorgd dat ik in aanmerking kwam voor het gastouder project (ook al heb ik nog geen werk).

    Je moet echt op je strepen gaan staan. Ik heb aangegeven dat aangezien ik geen opvang had ik ook niet kon gaan solliciteren want ik kan moeilijk vragen of mijn moeder een middag vrij neemt omdat ik een gesprek heb. Voor de rest zijn er ook geen andere mensen in mijn buurt die op kunnen passen.

    Nu gaat mijn dochter 2 keer in de week 2 uurtjes naar een hele leuke gastouder bij ons in de buurt (om te wennen). En zo kan ik solliciteren enzo. En zodra ik dan werk heb zal mijn gastouder vaker op gaan passen.

    Je moet echt voor jezelf opkomen, er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

    Gr. Kirsten

  • Kirsten

    test

  • Skunkie

    Misschien een opsteker voor de bijstandsmoeders: Ik ben 4,5 jaar geleden in de i/d regeling gaan werken. Er werdt toen ook voor een betaalde opvangplaats gezorgd. Tja ik verdiende toen der tijd 40 gulden meer dan mijn uitkering en had geen kosten voor de kinderopvang. Na precies 2 jaar stroomde ik door naar een regulier baan. Als je na minimaal 2 jaar doorstroomt krij je daarna ook nog een leuke bonus van 1800euro.

    Nu heb ik een leuke baan die ook leuk betaald. Maar ik werk inderdaad in wisseldiensten. Het voordeel daarvan is is dat ik meestal vrij ben als mijn kind vrij is en als ik werk heb ik een goed gastgezin. Die vangt indien nodig ook savonds en snachts op.

    Als je echt wil werken dan is er werk, ook al zal je voor alles moeten knokken.

    Succes

    Skunkie